HIT trainingsschema

HIT trainingsschema

 

aantal sets: 1
aantal herhalingen per set: 8 tot 12
snelheid herhalingen: 2-3 sec. op (positief) en 4-5 sec. neer (negatief)
Aantal trainingen per week: 2 a 3 (rust tussen elke training: 48 uur tot 72 uur)

opmerkingen bij HIT trainingsschema

Kies het juiste gewicht voor deze HIT training oefening dat je maar net 8 tot 12 herhalingen en 1 serie lang kan volhouden. Zorg er voor dat de oefeningen van deze HIT training gecontroleerd en beheerst uitvoert. Een verkeerde uitvoering van de oefeningen binnen deze HIT training kan leiden tot blessures.
Hit training is voor gevorderde en ervaren kracht sporter!

Het is ook belangrijk om de oefeningen correct uit te voeren om zo een optimaal rendement te krijgen en blessures te voorkomen.

Hit training 1HIT training oefening 1
Bankdrukken

Ga met de rug op het bankje liggen. Pak de stang iets breder als schouderbreedte vast. Laat de stang rustig zakken tot aan je borstkast (borstkast net niet raken) en duw de stang vanuit je borst recht omhoog. Polsen en ellebogen moeten in een lijn met de stang blijven.
Dit is 1 herhaling
HIT training 2HIT training oefening 2
Seated row

Ga in de machine zitten met de benen iets gebogen en de rug recht. Pak het handvat vast met gestrekte armen.Trek het handvat vanuit je armen naar je buik toe. Laat het handvat weer rustig terug gaan naar de uitgangspositie.Dit is 1 herhaling.

HIT training 3HIT training oefening 3
Optrekken

Ga in de machine hangen, met je armen gestrekt en pak de stang breed vast.Trek je zelf omhoog zodat je boven de machine uitkijkt. Laat je weer rustig zakken tot de uitgangspositie. Dit is 1 herhaling.
HIT training 4HIT training oefening 4
Military press machine

Ga in de machine zitten met de rug stevig tegen de rugleuning. Duw de stang omhoog en laat deze weer rustig zakken tot oor hoogte. Dit is 1 herhaling.

HIT training 5HIT training oefening 5
Bicep curl

Pak de stang schouderbreed vast. Zorg er voor dat je iets door je knieen zakt en dat je recht staat. De binnenkant van je hand wijst naar voren. Houd je ellebogen op een punt en buig de stang naar je borst en daarna laat je de stang weer rustig terugzakken tot de uitgangspositie. Hou de armspieren op spanning. Dit is 1 herhaling.
HIT training 6HIT training oefening 6
negative dip

Bepaal zelf de weerstand. Pak de handvaten vast. Je polsen en handen zijn in een lijn met je heupen en knieen. Laat je zelf rustig omlaag zakken en duw jezelf vanuit je triceps weer tot de uitgangspositie. Laat je armspieren het werk doen en houd de rug recht.

HIT training 7HIT training oefening 7
Squat

Hou de stang vast en laat hem achter op je schouders rusten. Zet de voeten recht neer op schouder breedte. Zak met achterwerk naar achteren tot je benen bijna 90 graden zijn. Kom weer rustig omhoog. Je knieen mogen niet voor bij je tenen komen. Gewicht zoveel mogelijk op je hakken laten. Dit is 1 herhaling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.