Schouderspieroefeningen

Schouderspieren trainen en schouderspier oefeningenVerzameling van veel verschillende fitness oefeningen om je schouders te trainen. Op de website zijn ook verschillende fitness schema’s te vinden waarin deze schouderspieroefeningen zijn opgenomen.

opmerkingen bij de schouderspieroefeningen

Probeer gecontroleerd te ademen bij deze oefeningen. Dit houdt in dat als je kracht levert adem je uit, dus in de actieve fase. Bij het terug gaan naar de uitgangspositie adem je in. Tijdens het uit ademen kun je namelijk meer kracht leveren.

Het is ook belangrijk om de oefeningen correct uit te voeren om zo een optimaal rendement te krijgen en blessures te voorkomen.

Schouderspieroefening 1Schouderspieroefening 1

Trek het handvat naar je borst toe en strek weer rustig helemaal uit. Houd de rug recht. dit is een herhaling.

Schouderspieroefening 2Schouderspieroefening 2

Houd je elleboog in je zij en trek de kabel/handvat voor je lichaam langs naar buiten toe. en laat deze weer rustig zakken tot de startpositie. Dit is 1 herhaling.

SchoudersSchouderspieroefening 3pieroefening 3

Pak het handvat vast, je elleboog in de zij en trek het handvat voor je buik langs naar je andere zij toe en laat hem weer rustig terug gaan naar de start positie. Dit is 1 herhaling.

Schouderspieroefening 4Schouderspieroefening 4

Ga in de machine zitten met de rug stevig tegen de rugleuning. Duw de stang omhoog en laat deze weer rustig zakken tot oor hoogte. Dit is 1 herhaling.

Schouderspieroefening 5Schouderspieroefening 5

Pak de stang op schouderbreedte vast. Trek de stang voor je lichaam langs omhoog tot aan bortsspieren. Laat de stang nu weer rustig zakken. Dit is 1 herhaling.
Zorg ervoor dat je rug recht is en dat je stevig in balans staat.

Schouderspieroefening 6Schouderspieroefening 6

Trek het handvat langs je lichaam omhoog tot aan je borstspieren en laat hem weer rustig zakken. Dit is 1 herhaling.
Zorg ervoor dat je stevig in balans staat met een rechte rug.

Schouderspieroefening 7Schouderspieroefening 7

Pak het handvat vast naast je lichaam. breng je arm omhoog tot schouder hoogte en laat het handvat weer rustig zakken tot naast je lichaam. Dit is 1 herhaling. Sta stevig in balans met een rechte rug.

Schouderspieroefening 8Schouderspieroefening 8

Pak met 2 handen het handvat vast en trek deze voor je lichaam langs schuin naar beneden. Je mag met je bovenlichaam iets in draaien. Laat het handvat op dezelfde manier weer rustig terug gaan naar de startpositie. Dit is 1 herhaling.

Schouderspieroefening 9Schouderspieroefening 9

Pak het handvat vast en hef je arm gestrekt op zij tot schouder hoogte en laat hem weer rustig zakken tot de startpositie. Dit is 1 herhaling. Sta stevig in balans met een rechte rug.

Schouderspieroefening 10Schouderspieroefening 10

Ga in de machine zitten met de rug stevig tegen de rugleuning aan. Hef je armen op zij tot schouder hoogte en laat deze weer rustig zakken. Dit is 1 herhaling.

Schouderspieroefening 11Schouderspieroefening 11

Hef je armen gestrekt op zij tot schouder hoogte en laat deze weer rustig zakken. Dit is 1 herhaling. Zorg er voor dat je stevig in balans staat met een rechte rug.

Schouderspieroefening 12Schouderspieroefening 12

Ga stevig in het bankje zitten met de rug tegen de rugleuning. Pak de stang iets breder vast dan schouderbreedte. Dus de stang vanuit je borst tot boven je hoofd en zorg ervoor dat je armen gestrekt zijn. Laat de stang weer rustig zakken tot de startpositie. Dit is 1 herhaling.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.