Solar plexus massage, wat zijn de hoofdlijnen en hoe leer je het?

De solar plexus

Wij hebben er allemaal wel eens last van, stress. Voor onszelf hebben wij manieren gevonden om hier mee om te gaan. Maar heb je stress eens geprobeerd te lokaliseren in je lichaam, om hier eens gericht iets mee te doen? Ja, met een solar plexus massage kun je het zelf. En wanneer je het zelf kunt, kun je het ook doorgeven aan een ander. Benieuwd geworden? Lees dan snel verder. 

Wanneer je observeert waar in je lichaam je spanning ervaart, kom je vaak terecht bij een plek ter hoogte van je maag. Deze plek heet de solar plexus. De solar plexus bestaat uit een complex netwerk waar zenuwen elkaar ontmoeten en samen de regulatie van enkele organen bepalen. Het zendt energie impulsen uit naar het bovenste gedeelte van je buik, ook wel de “hersenen van je buik” genoemd. Je kunt de solar plexus vinden door het volgende te doen: 

1. voel de tussen ruimte van je ribbenkast met je vingers
2. houdt je wijsvinger en middelvinger op elkaar met bv. je rechterhand
3. plaats deze tussen je ribben, tegen het begin punt van je ribbenkast
4. plaats je linkerduim onder je rechter middelvinger
5. druk met je linkerduim, als het goed is, voel je dat het een gevoelig punt is 
6. gefeliciteerd, je hebt je solar plexus gevonden

De hoofdlijnen van de massage

Solar Plexa massageWanneer je vol met spanning zit, is het vaak moeilijk om vrij te ademen. Je hebt gevoelens van kramp of blokkades in je buik omgeving. Een solar plexus massage biedt dan een diepe ontspanning, die doordringt in je hele lichaam.  

Het doel van een solar plexus massage is om het zenuwstelsel weer in balans te brengen. Hierdoor laat je spanning los en komt je hoofd tot rust. Ook kun je door de massage beter ademen. De solar plexus is het centrum van de derde chakra, wat gerelateerd is aan je persoonlijke kracht. Het omvat je ego, autoriteit, zelf controle en discipline. In dit centrum is waar je persoonlijkheid gevormd wordt.
Wanneer je jouw solar plexus stimuleert, stimuleer je ook jouw individualiteit en kracht.

Hoe leer je de solar plexus massage?

Zoals eerder beschreven kun je leren hoe je gericht je stress aanpakt. Bij Anand kun je terecht voor de opleiding massage en energiewerk. Met een opleiding in massage en energiewerk leer je hoe je de helende kracht van je handen ontwikkelt, met de cursus Reiki 1,2 en 3. Via holistic pulsing en chakra energie massage leer je om de energie huishouding in het lichaam in balans brengen. Hier komt ook de solar plexus massage aan bod. Deze massage vormen zijn onderdeel van de opleiding. Tot slot volg je ook de cursus mindfulness, zodat je leert op een aandachtige manier massage en reiki behandelingen te geven. 

Met de opleiding massage en energiewerk leer je niet alleen om je eigen stress aan te pakken, maar ook hoe je een ander kunt verlichten van stress. Een aanrader voor iedereen die bij wil dragen aan een betere gezondheid.

Download hier onze studiegids

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.