Cardiotraining

Hier vindt u een overzicht en breed aanbod van veel verschillende trainingsschema’s van de meest uit een lopende activiteiten zoals hardlopen, fietsen, zwemmen, schaatsen enzovoort. Deze trainingen en oefeningen worden ook wel cardiotrainingen of cardio fitness genoemd.

Wat is cardiotraining en cardio fitness?

Cardiotraining houd eigenlijk in dat je je uithoudingsvermogen traint, dus het vermogen van je lichaam om gedurende langere tijd een bepaalde activiteit vol te houden. Dit wordt ook wel duurconditie genoemd.

Bij cardiotraining en cardio fitness train je op 55 % tot 75% van je maximale hartslag. Om je maximale hartslag te bepalen kun je de volgende regel nemen. 220 – je leeftijd = je maximale hartslag.
Een van de beste cardiotraining is het boksen tegen een bokszak.
Een goede set bokshandschoenen en een bokszak is voldoende om intensief
te trainen op een bokszak. Dit is ook een van de beste cardio oefeningen
als je calorieën wilt verbruiken.
 

Afvallen en cardiotraining

Cardiotrainingen zijn door hun intensiteit en duur ook ideale trainingen om vet te verbranden. Als je dus wilt afvallen zijn cardiotrainingen een perfecte hulpmiddel. Bij de activiteiten die binnen cardio fitness wordt de energie in je lichaam met behulp van zuurstof verbrand, dit wordt ook wel de aëroob energiesysteem genoemd. Hiervoor zijn 2 brandstoffen belangrijk, namelijk koolhydraten en vetten. Als de verbranding in je lichaam d.m.v. zuurstof gebeurt wordt er in het begin koolhydraten, maar later vetten verbrand. Ideaal dus voor het afvallen.

Interessante artikelen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.