5 oefeningen die je makkelijk thuis kunt doen

Wil je afvallen? Veel mensen gaan dan meer aan beweging doen, zoals sporten bij een sportclub. Voor wie het niet ziet zitten om naar een fitnessclub te gaan, hebben we een paar eenvoudige oefeningen die je gewoon thuis kunt doen. Zo bieden we een laagdrempelige manier om een begin te maken met afvallen in je eigen omgeving en in je eigen tijd. Daarnaast besteden we aandacht aan de voedingssupplementen PURE Vitamine B5 en PURE L lysine die van pas komen bij het opbouwen van je conditie.

Werk aan je billen

Doe je zittend werk? Dan zijn spierversterkende oefeningen voor je billen en benen heel geschikt. Zo zijn squats een perfecte workout voor je billen en benen. Sta met je voeten onder je schouders en zak met een iets holle rug door je knieën en hou dit een seconde aan. Herhaal dit tien keer en breid de oefening uit tot meerdere sets van tien. Ook lunges zijn perfect om been- en bilspieren te trainen. Zet een stap vooruit en zak naar beneden tot je knie een hoek van 90 graden vormt. Hou je rug recht en herhaal de oefening met je andere been.

Buikspieren

Wil je je buikspieren trainen, dan zit sit-ups een echte aanrader. Leg een matje op de grond en ga daarop op je rug liggen met je benen gebogen, of leg je onderbenen op je bed. Hou je handen voor je borst en beweeg je hoofd naar je knieën. Herhaal deze oefening tien keer en breid het aantal sets van tien uit. Zo heb je een wasbordje binnen handbereik! Ook planking is goed voor je buikspieren. Ga op je buik op de grond liggen en til je lichaam omhoog met je armen en de toppen van je tenen, zodat je een ‘plank’-houding aanneemt. Probeer dit een paar seconden vol te houden. Zorg dat je ruggengraat recht is en span je buikspieren aan. Als je meer uithoudingsvermogen wilt en meer spierkracht in je armen wilt opbouwen, kun je planking gemakkelijk laten overgaan in push-ups. Begin klein en breid het aantal push-ups uit naar tien. Vind je het te zwaar? Begin dan op je handen en knieën.

Ondersteuning met PURE Vitamine B5 en PURE L lysine

Afvallen zit ‘m uiteraard in bewegen, maar ook in gezonde voeding. Eet verse producten en denk ook aan voedingssupplementen voor wat extra ondersteuning, zoals PURE Vitamine B5 en PURE L lysine. Vitamine B5 zit al in vel voedingsmiddelen, zoals vlees, aardappelen, groente, fruit en zuivelproducten. Het is een pantotheenzuur dat energie in je lichaam activeert door het te halen uit vet, koolhydraten en eiwitten. Daarnaast draagt het bij aan de natuurlijke weerstand tegen stress en drukte. PURE Vitamine B5 helpt bovendien tegen vermoeidheid en fysieke moeheid. PURE L Lysine is een aanvulling op je aminozuren. Je lichaam maakt lysine niet zelf aan, maar je krijgt het binnen via voeding zoals vlees, kip en zuivel. PURE L lysine is vooral goed voor de opbouw en het herstel van je spieren en is bij uitstek geschikt voor vegetariërs en veganisten. Samen met PURE Vitamine B5 heb je zo een prima basis om in beweging te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.