Hoe vind ik de juiste dieetshakes?

Shakes zijn een geweldige manier om af te vallen – als je de juiste dieet shakes eenmaal hebt gevonden. Deze handleiding helpt je bij het vinden van de juiste shake, en bij het herkennen van de foute shakes. Bepaalde shakes zijn namelijk helemaal niet zo gezond als ze zich voordoen, en doen vaak meer kwaad dan goed voor je lichaam. Een gezond gewicht is leuk, maar het (lichamelijke) prijskaartje mag niet te hoog zijn.

Tip 1: Wat zit er in je shakes?

“Eiwitten” is een verzamelnaam voor een heleboel stoffen. Een eiwitshake kan dus oneindig veel soorten eiwitten bevatten, maar dat heeft lang niet altijd hetzelfde resultaat. De meeste goeie shakes hebben whey of caseïne, maar er zijn andere geschikte eiwitten. Google dus altijd de eiwitten van shakes die je overweegt.

Een tip die hier uit voortvloeit: maak de afstand tussen jou en producten uit landen als China zo groot mogelijk! Bij eiwitshakes is het belangrijk dat je producten niet vervuild zijn, en in goedkope productielanden neemt men het over het algemeen niet heel nauw met Europese hygiënevoorschriften (er is per slot van rekening een reden dat ze zo goedkoop zijn!). Je kunt dus beter wat meer betalen voor je (in Europa gemaakte) shakes, zodat je zeker weet dat je waar voor je geld krijgt.

Leestip: https://be-slank.nl/blog/2019/12/09/polyolen/

Kijk ook of er verder nog ingrediënten in je shake zitten om het afvallen te bevorderen. Maar let op: de eiwitten zijn het belangrijkste bestanddeel. Het is dus ook helemaal niet erg als er geen extra ingrediënten toegevoegd zijn, want die werken hooguit marginaal.

Tip 2: Twee shakes per dag is de limiet

Je zult ze vast wel eens hebben gezien: shakediëten die beweren dat je sneller afvalt door al je maaltijden te vervangen door maaltijdshakes. Maar de enige die hiervan profiteert, is degene die jou die shakes verkoopt. Zo’n dieet is namelijk enorm lastig vol te houden (stel je eens een dag zonder vast voedsel voor!), en het resulteert erin dat je lichaam na je dieet weer net zo veel aankomt. En wat doe je dan? Juist: in je wanhoop ga je het nog eens proberen, en je drie-shakes-per-dag-dieet werkte enorm goed! Zie je het probleem al?

Leestip: https://be-slank.nl/blog/2020/01/17/proteine-dieet/

De shake-industrie probeert met deze diëten misbruik te maken van het feit dat je geen vast dieet volgt, zoals Atkins of Sonja Bakker. Je stelt dus feitelijk je eigen dieet samen, en sommige bedrijven veronderstellen dat je niets weet van eiwitshakes. Trap hier dus niet in!

Tip 3: Merknamen zeggen niets

Grote merken lijken vaak een kwaliteit uit te stralen, en vaak is die kwaliteit er ook daadwerkelijk. Maar in eiwitshakes zit eigenlijk niet heel veel kwaliteitsverschil. Laat je dus niet misleiden door mooie namen van bekende diëten, die hun eigen eiwitshakes op de markt brengen. Gooi dus elk besef van merk overboord als je op zoek gaat naar een goede shake, want het enige dat je in dit geval bereikt met merkvoorkeur, is een lichtere portemonnee.

Ten slotte: veel succes!

Want dat is het enige dat me nu nog rest: je succes wensen bij het vinden van jouw eiwitshake, en het dieet dat je daarmee gaat volgen. Nog eens overzichtelijk op een rijtje waar je op moet letten:

– Als een eiwitshake wat anders dan whey of caseïne als belangrijkste eiwit bevat, Google dat eiwit dan even.
– Kijk goed waar je producten vandaan komen.
– Negeer dieetshakes die beweren dat je al je maaltijden op een dag moet vervangen: maximaal twee maaltijdvervangingen per dag.
– Weg met je merkbesef!

Perfectlab.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.