Meer bewegen? Ga voor een e-bike!

Dat fietsen gezond is weten we als Nederlanders natuurlijk al lang. Het is goed voor de conditie, goed voor de spieropbouw en goed voor de lijn. Maar waarom zien we dan steeds meer mensen rondfietsen op elektrische fietsen? Is dat niet eigenlijk hetzelfde als rondrijden op een scooter? En is zo’n e-bike eigenlijk wel goed voor het milieu? 

Er zijn inderdaad een aantal vooroordelen over de elektrische fiets. Niet zo gek, want waarom zou je een gezonde activiteit vervangen door een elektrische motor? Toch kunnen elektrische fietsen een positief effect hebben op je gezondheid. Hoe dat kan? Dat lees je hieronder.

E-biken naar een fitter lichaam

Stel je voor: je moet naar je werk, hebt slecht geslapen en nu waait het ook nog eens hard. Misschien toch maar met de auto naar het werk in plaats van op de fiets. Met een elektrische fiets is tegenwind echter geen argument meer om de fiets te laten staan. De elektrische trapondersteuning geeft je als het ware een duwtje in de rug waardoor je moeiteloos tegenwind trotseert. Je zult zien dat je met een e-bike veel vaker op de fiets stapt, óók als het slecht weer is. 

Daarnaast gaat de trapondersteuning pas werken als je ook daadwerkelijk trapt. Je moet dus wel degelijk wat doen om vooruit te komen. Hoeveel trapondersteuning je wilt is eenvoudig in te stellen: de meeste elektrische fietsen hebben drie tot vijf standen. Moet je een viaduct op? Dan zet je hem een standje hoger. Bruis je van energie? Dan zet je de ondersteuning toch helemaal uit! Je zult zien dat je met een e-bike veel vaker de fiets zult pakken. Je verbruikt tijden het fietsen wellicht minder energie, maar per saldo zit je wel veel langer op de fiets!

Fietsen tegen stress

Laten we eerlijk zijn: autorijden is voor niemand goed. Niet voor onze gezondheid, en niet voor het milieu. Daarnaast heeft onderzoek aangetoond dat sporten in de buitenlucht stressverlagend werkt. Door vaker de fiets te pakken wordt je dus niet alleen fitter, het heeft ook nog eens een positief effect op je geest. Voldoende daglicht zorgt er bijvoorbeeld voor dat je beter slaapt en zorgt voor een fitter gevoel. Ook hoef je je niet meer druk te maken om files, of het vinden van het parkeerplek bij je werk. Voor je het weet begin je uitgerust en stressvrij aan een nieuwe werkdag, en dat allemaal door een stukje fietsen!

Oké, maar is het wel wat voor mij?

Weet je nog niet zeker of een elektrische fiets wel bij je past? Kijk dan eens bij mantel.com om je te oriënteren. Via verschillende filters kom je er eenvoudig achter welk model e-bike geschikt voor je is. Ben je nog niet overtuigd? Kom dan eens langs voor vrijblijvend advies of een testrit! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.