Gezond bezig zijn? Stap op je e-bike!

Gezond bezig zijn? Stap op je e-bike! De zomer is volop in gang en dat betekent voor velen van ons ook weer dat het tijd is om aan die felbegeerde summerbody te werken. Natuurlijk is ieder lichaam mooi op zijn of haar eigen manier, maar vaak voelen we ons nu eenmaal het fijnst wanneer we zelf het gevoel hebben goed in ons vel te zitten. Schoonheid komt in vele vormen en maten en betekent bovenal dat je je goed voelt over je lichaam en dat je ook mentaal gezond bent. Vind jij het belangrijk om een gezonde levensstijl aan te houden en kun je daar wel wat tips bij gebruiken? Stap dan wat vaker op je elektrische fiets! Er zijn veel redenen waarom dit goed voor je is, en wij zetten de belangrijkste onder elkaar in deze blog.

Afvallen op je e-bike

Wanneer je denkt aan afvallen, schieten misschien beelden te binnen van urenlange sessies op de loopband of trainingen met loodzware gewichten. Dat hoeft dus helemaal niet zo te zijn! Iedere vorm van beweging telt, want om af te vallen gaat het erom dat je meer calorieën verbrandt dan je binnenkrijgt. Op een e-bike verbrandt iemand van 50 kilo in een uur tijd bijna 200 calorieën! Iemand met een gewicht van 80 kilo verbrandt zelfs bijna het dubbele. Juist omdat een elektrische fiets trapondersteuning heeft, voelt het alsof je je niet zo erg hoeft in te spannen. Wél calorieën verbranden maar niet afzien? Dat willen we wel!

Even je hoofd leegmaken tijdens een ritje op de e-bike

Waar de elektrische fiets zich ook uitermate goed voor leent, is een tochtje om ‘’je hoofd leeg te maken’’. Al fietsend door de groene bossen of een ander mooi stukje land, kun je heerlijk ontspannen (en ondertussen werken aan je conditie en weerstand). Sporten zorgt ervoor dat onze hersenen een natuurlijk gelukshormoon aanmaken dat verantwoordelijk is voor een geluksgevoel. Zo kom jij dus extra happy en heerlijk ontspannen terug na een ritje op de e-bike!

Oké, ik wil een e-bike! Waar moet ik op letten bij de aanschaf?

Als je een elektrische fiets wilt aanschaffen, zijn er natuurlijk wel wat dingen waar je op moet letten. Een e-bike heeft uiteraard een technisch gedeelte dat een reguliere fiets niet heeft, en je wilt wel goed geïnformeerd zijn om de juiste keuze te maken. Bedenk je dat er verschillende typen e-bikes zijn. De elektrische fiets met middenmotor is veruit de meest gemaakte keus. Een groot voordeel van deze e-bike is dat hij erg stabiel is – perfect dus om altijd goed het evenwicht te blijven bewaren. Moet je op de kleintjes letten en wil je graag een goedkope e-bike? Dan is het slim om eens langs te gaan bij een (elektrische) fietsspecialist. Hier kun je namelijk advies krijgen en zo een model kiezen dat past bij je budget en bij je wensen.

Eén gedachte over “Gezond bezig zijn? Stap op je e-bike!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.