De top 5 must-have Crossgym equipment van 2017

CrossFit combineert verschillende elementen uit gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm. De laatste jaren wordt CrossFit steeds populairder. Er komen steeds meer CrossFit gyms bij. Ben je op zoek naar een goede gym of wil je zelf een gym starten? Met de vijf onderstaande apparaten en toebehoren weet je zeker dat jou CrossFit gym genoeg uitdaging te bieden heeft.

1. CrossFit racken

Je kent ze misschien wel, veel sportscholen hebben er eentje laten bouwen, de grote CrossFit rekken waarmee vrijwel alles mogelijk is. Deze rekken worden op maat gemaakt en zijn vrijwel overal toepasbaar. Door de grote vraag naar het geven van CrossFit lessen hebben veel sportscholen een CrossFit rack laten bouwen. Zelfs in kleine ruimtes is het mogelijk om een degelijk rek te laten bouwen. Het mooie aan deze rekken is dat je veel verschillende oefeningen kan doen. Zo is er de mogelijkheid tot bankdrukken, squats, pull/ups, chin/ups, muscle/ups en allerlei andere oefeningen. Een zeer multifunctioneel CrossFit rack wat niet mag ontbreken in een hedendaagse gym!

2. CrossFit plates en bars

Je hebt halterstangen en halterschijven met een diameter van 30mm. Deze stangen zijn qua belastbaarheid een stuk minder dan stangen met een diameter van 50mm. Let bij het kopen daarom goed op welke CrossFit halterstangen en halterschijven je aanschaft. Ze moeten tegen een stootje kunnen en geluiddempend is ook wel prettig. Bumper plates worden veel gebruikt als halterschijf voor CrossFit, deze schijven kunnen tegen een stootje en zijn geluiddempend.

3. Rubberen Vloeren

Niets is zo vervelend als een beschadigde vloer of gewichten die beschadigd raken doordat er mee gegooid wordt. Een rubberen vloer zorgt er voor dat de klap grotendeels wordt opgevangen. Naast dat een rubberen vloer je vloert beschermt werkt het ook geluiddempend. Doordat er bij sporten zoals CrossFit gewichten de vloer flink kunnen raken, behoort de rubberen vloer tot de must have CrossFit equipment.

4. Plyo box

Wil jij explosieve kracht opbouwen of verbeteren? De Plyo Box is een must-have voor een echte CrossFitter. Je voert plyometrische oefeningen uit waardoor je explosieve kracht opbouwt. Door middel van het trainen met een plyo box bouw je hogere startsnelheden op en voornamelijk ook een betere sprongkracht. De plyo box is er voor de beginnende en de ervaren CrossFitter.

5. Airbike

Misschien heb je ze al wel eens gezien, de Airbikes. Door middel het wind weestandsysteem  bouw jij een topconditie op! Je traint je gehele lichaam er mee. Ideaal voor CrossFitters omdat een top conditie toch wel een must is. Een ander voordeel is dat je met de Air Bike je knie- en enkelgewricht ontlast, daarom is de Airbike is daarom ook zeer geschikt voor revalidatie.

Eén gedachte over “De top 5 must-have Crossgym equipment van 2017

  • 28 april 2017 om 15:01
    Permalink

    Hoi, leuk en interessant artikel. Ik vind het zelf ook altijd leuk als je tools hebt voor een thuisworkout. Dit zorgt er toch voor dat je ook makkelijker de stap zet om te trainen. Verder ziet dit artikel er super uit, het zijn toch oefeningen die anno 2017 passen in het sporten. Leuk geschreven :).

    Groetjes, Erik

    Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.