Heerlijk: sporten in eigen tuin

Ben je geen groot fan van de sportschool maar wil je wel regelmatig een work-out doen om in vorm te blijven? Ga lekker buiten sporten! Een goede sportsessie kun je namelijk net zo goed in eigen tuin doen. Zet je wekker ‘s morgens wat eerder en begin fris aan je dag, of houd tijd vrij in de avond – zo kom je wel aan die dagelijks aanbevolen beweging! Benieuwd welke oefeningen en sporten je prima in je eigen achtertuin kunt beoefenen? Wij maakten een overzicht om je op ideeën te brengen.

Bootcamp in de tuin

Kijk in een willekeurig park om je heen en de kans is groot dat je groepjes mensen ziet meedoen aan een bootcamp. Springen, lunges en squats, opdrukken en planken: het zijn slechts een paar voorbeelden van oefeningen die tijdens een bootcamp aan bod kunnen komen. Wanneer je graag sport om je spieren te versterken, is een bootcamp een goed idee. Je combineert verschillende oefeningen waarbij je aan alle spiergroepen werkt en vaak ook nog aan je conditie. In je eigen tuin kun je – mits je beschikt over genoeg ruimte – natuurlijk ontzettend makkelijk bootcampen! Zoek vooraf een stel leuke oefeningen op en herhaal deze gedurende een bepaalde tijd. Sport je liever samen? Nodig dan een vriendin uit, zodat jullie je samen in het zweet kunnen werken en achteraf lekker even kunnen neerploffen in de tuin.

Ga het water in

Heerlijk: sporten in eigen tuinSporten combineren met afkoelen? Dat doe je natuurlijk in het zwembad! Als je een grote tuin hebt met een eigen zwembad, kun je hierin een halfuur lang baantjes gaan trekken. Beschik je niet over een enorm stuk grond achter je huis? Wellicht is een zwemspa dan een idee. Omdat een zwemspa is uitgerust met krachtige jetstralen, ontstaan in het water krachtige waterstromen. Je kunt hier tegenin zwemmen om aan je conditie te werken. Zo heb je dus geen enorme oppervlakte nodig, maar kun je wel zwemmen.

Touwtjespringen

Heb je een drukke agenda en lukt het je echt niet om dagelijks al te veel tijd vrij te maken om te sporten? Dan is touwtjespringen wellicht iets voor jou. Omdat touwtjespringen erg intensief is, hoef je dit namelijk niet zo lang te doen om toch resultaat te behalen. Daarnaast is het ook nog eens een heel goedkope sport. Het enige dat je nodig hebt, is een springtouw. Online kun je diverse schema’s vinden die je kunt gebruiken bij het opbouwen. Wanneer je nog niet gewend bent om touwtje te springen, kan een halve minuut namelijk al flink uitputtend zijn! Begin dus langzaam en probeer het steeds iets langer vol te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.