Trampoline springen: een goede work-out!

We hebben allemaal weleens trampoline gesprongen; in een speeltuin, bij een vriendje of tijdens de gymles op school. Op het gebied van speeltoestellen blijft de trampoline nog steeds ongekend populair, en daar is wel iets voor te zeggen. Het veelzijdige speeltoestel staat namelijk garant voor een hoop speelplezier. Maar wist je dat trampoline springen ook ontzettend veel gezondheidsvoordelen met zich meebrengt? In dit artikel legen de voordelen uit, maar delen we ook praktische informatie, zoals welke verschillende soorten trampolines er zijn. Lees snel verder!

Fysieke voordelen

Jonge kinderen vinden het maar al te leuk om trampoline te springen. Gekke trucjes leren en met vriendjes een fijne tijd doorbrengen in de buitenlucht. Maar het heeft ook veel gezondheidsvoordelen waar ook volwassenen van kunnen profiteren, zoals we in de inleiding al verklapt hebben. Er wordt namelijk energie geactiveerd in je lichaam tijdens het trampoline springen. Tevens worden alle lichaamsdelen goed gestimuleerd, omdat velen spiergroepen worden geactiveerd. Met name de core- (romp) en rugspieren worden goed versterkt. 

Inbouw of opbouw trampoline?

Wil je een trampoline kopen? Trampolines zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, maten en materialen. Denk bijvoorbeeld aan een verhoogde trampoline van het merk Magic Circo Pro, maar er zijn ook trampolines die in de grond ingegraven worden. Dit noem je een inground trampoline. Een opbouw trampoline is misschien wat minder fraai voor het oog en zal al snel opvallen in je tuin. Ook zullen de buren eerder springende kinderen boven de schutting zien uitkomen. Een inground trampoline is daarom de meeste nette optie, maar ook de veiligste keuze. En daar is wel iets voor te zeggen, want veiligheid staat natuurlijk altijd voorop! Doordat de inbouw trampoline op gelijke hoogte met de grond staat, kunnen ouders rustig binnen zitten terwijl de kinderen lekker buiten op de trampoline springen. Kies je toch voor een opbouw trampoline? Vergeet dan niet om een veiligheidsnet aan te schaffen, zodat kinderen niet van de trampoline kunnen vallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.