Sportblessures

Sportblessures

Aantal sporters in Nederland
In de bevolkingsgroep van 6-79 jaar stijgt het gemiddeld aantal mensen dat sport. Het aandeel van deze bevolkingsgroep die minimaal 1 keer per maand sport, dit is inclusief fietsen en wandelen, is toegenomen van 61% in 2003 tot 65% in 2007. Over het algemeen besteden de mannen meer tijd aan sporten dan de vrouwen en de bevolkingsgroep in de leeftijdscategorie 30-39 jaar beweegt relatief gezien met andere bevolkingsgroepen het minst.
Sportblessures in getallen
Jaarlijks lopen de sporters in Nederland 3,5 miljoen blessures op naar aanleiding van sporten. Hiervan word voor 1,4 miljoen gevallen medische behandeling gezocht. De meeste blessures worden door de huisarts en fysiotherapeut behandeld, waarbij veel sporters tegenwoorden direct naar de fysiotherapeut gaan. Van de 3,5 miljoen blessures ontstaan de meesten, 2,7 miljoen, direct en de overige 0,8 miljoen geleidelijk. Daar waar mannen meer tijd aan sport besteden, lopen zij ook de meeste blessures op (2/3 versus 1/3 deel). De meeste blessures komen voor in de groep jonge sporters (10-24 jaar) evenals de groep van middelbare leeftijd (35-49 jaar). De meest voorkomende blessures zijn die aan de knie of heup (63%), gevolgd voor schouder/arm/sleutelbeen (20%). Hierbij staan schouderblessures bovenaan. Verder raakt met nog geblesseerd aan de romp, rug en het hoofd. Knieblessures duren vaak het langst.
Sportblessures per sporttak
Hieronder staan een aantal gegevens over sportblessures weergegeven aan de hand van de belangrijkste takken van sport. Het risico om een blessure op te lopen is af te lezen aan het aantal blessures met 1000 uur sport. Zoals hieronder valt af te lezen brengt zaalvoetbal de meeste blessures voort, en zwemmen het minst. Ook fitness kent een relatief laag risico.Heb je een blessure of wil je een blessure voorkomen, dan is Sportmedishop.nl een goed optie! Sportmedishop.nl verkoopt sportmedische producten die kunnen helpen bij het voorkomen van blessures en uw herstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.