Fitness schema beginner

fitness schema beginner

aantal sets: 3
aantal herhalingen per set: 12 tot 15
snelheid herhalingen: 2-3 sec. op en 2-3 sec. neer
rust tussen elke setje: +/- 60 seconden
Aantal trainingen per week: 2 a 3

Opmerkingen het fitness schema voor beginners

Probeer gecontroleerd te ademen bij deze fitnessoefeningen. Dit houdt in dat als je kracht levert adem je uit, dus in de actieve fase. Bij het terug gaan naar de uitgangspositie adem je in. Tijdens het uit ademen kun je namelijk meer kracht leveren.

Het is ook belangrijk om de oefeningen correct uit te voeren om zo een optimaal rendement te krijgen en blessures te voorkomen.

Fitness schema voor beginners

fitness schema voor beginners 1Chest press machine
Ga in de machine zitten en stel de machine zo in dat de handvaten op borst hoogte zitten. Duw je rug recht tegen de rugleuning. Druk de handvaten naar voren en laat deze weer rustig terug zakken en herhaal. Zorg er voor dat je spanning op je borstspieren houdt, dus laat de gewichten die je gebruikt net niet op de gewicht komen die je niet gebruikt.
Dit is 1 herhaling.
fitness schema voor beginners 2Peck deck machine
Ga met je rug tegen de rugleuning zitten en stel de handvaten op borst hoogte in. Duw de handvaten naar elkaar toe en laat deze weer rustig terug gaan tot bijna de startpositie en herhaal. Houd de borstspieren op spanning, dus laat de gewichten niet op elkaar komen.
Dit is 1 herhaling.
fitness schema voor beginner 3Seated row
Ga in de machine zitten met de benen iets gebogen en de rug recht. Pak het handvat vast met gestrekte armen. Trek het handvat vanuit je armen naar je buik toe. Laat het handvat weer rustig terug gaan naar de uitgangspositie.
Dit is 1 herhaling.
fitness schema voor beginner 4Latt pull
Ga in de machine zitten. Pak de stang breed vast.
Trek de stang naar je borstkast toe vanuit je armen. Laat de stang weer langzaam terug gaan naar de uitgangspositie tot je armen weer helemaal gestrekt zijn. Houd de rug tijdens de oefening recht.
Dit is 1 herhaling.
fitness schema beginners 5Schoulder press
Ga in de machine zitten met de rug stevig tegen de rugleuning. Duw de stang omhoog en laat deze weer rustig zakken tot oor hoogte.
Dit is 1 herhaling.
fitness schema beginner 6Lateral raise
Ga in de machine zitten met de rug stevig tegen de rugleuning aan. Hef je armen op zij tot schouder hoogte en laat deze weer rustig zakken.
Dit is 1 herhaling.
fitness schema beginner 7Leg press
Ga in de machine zitten. Zet je voeten op schouderbreedte. Druk je benen uit tot de benen bijna gestrekt zijn, dus licht gebogen houden. Laat de benen rustig zakken en duw weer uit tot de startpositie.
Dit is 1 herhaling.
Fitness schema beginner 8Leg extension
Ga in de machine zitten met de rug recht tegen het bankje en de onderkant van je scheenbenen tegen de kussen. Duw je benen recht en laat je benen weer rustig zakken tot bijna de startpositie. Houd spanning op je benen.
Dit is 1 herhaling.
fitness schema beginners 9Triceps pull down
Ga in de machine zitten. Breng je armspieren op spanning. Dus het handvat rustig naar beneden en laat hem weer rustig omhoog komen en herhaal. De gewicht mogen niet op elkaar komen, dus houd je triceps op spanning.
Dit is 1 herhaling.
fitness schema beginner 10Bicep curl

Ga met je buik op de rugleuning van het fitness bankje liggen. Houd de dumbells dicht bij het fitness bankje en breng de dumbells rustig naar beneden en dan weer rustig omhoog. Houd de armspieren op spanning en houd je buik tegen het bakje. Je armen doen al het werk.
Dit is 1 herhaling.
fitness schema beginner 11Sit up
Ga op de rug liggen met de benen gebogen en de voeten plat op de grond. Doe je handen achter je oren. Kom omhoog en kom met je hele rug van de grond. zak terug tot bijna de startpositie, maar houd je buikspieren op spanning.
Dit is 1 herhaling.
fitness oefeningen voor beginners 12Back extension
Ga in de machine liggen, met de rug recht en doe je handen achter je hoofd.
Buig naar beneden en kom weer omhoog tot de uitgangspositie.
Dit is 1 herhaling.

6 gedachten over “Fitness schema beginner

 • 18 januari 2015 om 15:19
  Permalink

  Wat is de beste manier om deze oefeningen te verdelen over twee dagen?

  Beantwoorden
 • 18 januari 2015 om 15:19
  Permalink

  Het complete schema in 2 training afwerken, minimaal 1 dag rust pakken en dan de 2de training het complete schema af werken.

  Beantwoorden
 • 18 januari 2015 om 15:20
  Permalink

  Deze training volg je voor je algehele spiertraining, dit gebruik je om als beginneling te starten met fitness en je lichaam te laten wennen aan het getrek en gesjor aan je pezen. Na 4 weken is je lichaam wel gewend en kun je dit uitbreiden naar de spiergroepen die je wilt trainen (maar dan met minder reps 8-12) op het aantal kilo’s dat je aankan. Vaak wordt dit ook gebruikt om af te vallen met gewichten. Houd je dan aan 15-20 reps per set, 3 sets per machine.

  Beantwoorden
 • 18 januari 2015 om 15:20
  Permalink

  ik heb gister getraint voor de eerste keer samen met een vriend maar dit werkt perfect ik voel al me spieren en kreeg van hem eiwit shakes voor me spieren anders zou ik nog meer spierpijn krijgen maar deze oefeningen liet hij me ook doen allemaal en precies zoals hier beschreven stond perfecte infomatie hartelijk dank!

  Beantwoorden
 • 18 januari 2015 om 15:21
  Permalink

  Oh super handig dit. Ik sport nu met Sporttegoed bij Basic Fit af en toe naast mijn hardlopen. Omdat ze hier niet echt begeleiding hebben. Vind dat Sporttegoed zo ideaal. Zeker als je toch je eigen plan wil trekken zonder verplichtingen. Beter dan zo’n langlopend abonnement. sporttegoed.nl

  Beantwoorden
 • 18 januari 2015 om 15:21
  Permalink

  Het maakt bij mij niet uit hoeveel ik pak of hoe weinig of hoe goed ik train.. elke keer als ik terug ga trainen krijg ik striemen en worden ze alleen maar groter. Ze verkleuren niet. Enige oplossing of gewoon niet trainen? zelfs met gewoon pompen rekken ze uit.

  Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.