VIJF REDENEN WAAROM FIETSEN zo gezond is

De zomer is inmiddels al een maand begonnen en dat betekent het ideale weer voor een mooie fietstocht. Een fietstochten, lang of kort, is een goede manier om een mooie omgeving te verkennen. Het is voor de meeste mensen echt een uitje zeker als je het combineert met een lekkere picknick. Daarnaast is fietsen ook nog eens erg gezond. FietsenExpert.NL geeft je vijf redenen waarom fietsen zo gezond is.

 1. Fietsen verbrandt direct vet
  Bewegen stimuleert direct de verbranding van vet. Door slechts een half uurtje per dag fietsen wordt de vetverbranding al aan de gang gehouden. Je komt makkelijk aan een half uur per dag fietsen door op de fiets naar je werk te gaan, de kinderen weg te brengen of even een boodschapje te doen. Met een mooie stadsfiets wordt fietsen helemaal leuk. FietsenExpert heeft voor dames mooie, stevige en betaalbare fietsen.
 2. Fietsen vermindert de kans op diabetes
  Door te bewegen wordt overtollige glucose en een hoog insulinegehalte hersteld. Daarnaast zorgt bewegen voor meer spieren waardoor er minder insuline nodig is. Zelf na het fietsen gaat dit effect door. Om diabetes verder tegen te gaan is het van belang om te letten op wat en hoeveel je eet.
 3. Fietsen zorgt voor schone bloedvaten
  Regelmatig bewegen verbetert de samenstelling van het bloed en de stroming ervan en zorgt ervoor dat afvalstoffen in het bloed beter worden afgevoerd en neemt de kans op dichtslibbende vaten af. Een half uur fietsen is ook hiervoor al genoeg. Zijn je vaten al aangetast? Dan is een uur fietsen beter voor je.
 4. Fietsen vermindert stress
  Fietsen zorgt voor ontspanning, zeker als je een moment voor jezelf neemt en geniet van de natuur om je heen.
 5. Fietsen beschermt je hersenen
  Bewegen beschermt je hersenen tegen ouder worden. Bewegen is positief voor het vermogen om je aan te passen aan omstandigheden, het is gunstig voor je geheugen en het vermogen om te plannen. Het voordeel van fietsen boven andere sporten is volgens de Fietsersbond dat je je gewrichten er niet mee belast. Lukt fietsen tegenwoordig niet? Dan is een elektrische fiets een oplossing. FietsenExpert heeft verschillende maten en modellen.

VIJF REDENEN WAAROM FIETSEN zo gezond is

Wil je een een nieuwe fiets bestellen bij Internet Bikes? Bestel
dan via Bespaardeals voor extra korting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.