Een kunstgras sportveld aanleggen in je eigen tuin

Mensen die een grote tuin hebben, weten vaak niet wat ze met die ruimte moeten doen. Als je sportieve kinderen hebt die wel van een balletje trappen houden, is een kunstgras voetbalveld bestellen een goed idee. En natuurlijk ga je dan als ouder ook een keer een balletje meetrappen met je kinderen. Maar waarom zou je kiezen voor een kunstgrasveld? Je kunt toch ook lekker voetballen op echt gras? Ja, dat klopt, maar een voetbalveld van kunstgras heeft enkele voordelen te bieden die bij echt gras ontbreken. Wij vertellen je er meer over.

Gras dat het hele jaar door groen blijft

Een van de aantrekkelijkste kenmerken van een kunstgras voetbalveld in je tuin, is dat het gras het hele jaar door in topconditie blijft. Op een voetbalveld wordt veel gerend, worden slidings gemaakt en krijgt gras het zwaar te verduren. Ook mollen graven maar al te graag gangenstelsels onder de grond. Kies je voor een veld van kunstgras, dan weet je zeker dat de grasmat mooi strak blijft. Daarbij hoef je het gras niet bij te zaaien. Qua onderhoud heb je aan kunstgrasmatten dus geen kind! Het is wel belangrijk dat je voor hoge kwaliteit kunstgras kiest en de grasmatten door een specialist laat aanleggen. 

Het hele jaar door sporten

Nog een ander voordeel dat we je niet willen onthouden. Weergoden hebben geen invloed op de kwaliteit van het veld, en daarom kun je ook het hele jaar volop genieten van een groen gazon. Kunstgras kan zowel in de winter als in de zomer bespeeld worden, zonder dat het kunstgrasveld schade oploopt. En, hadden we jou al verteld dat grasmaaien, het gras besproeien en onkruid weghalen tot het verleden behoort? Kortom, je krijgt een groen grasveld waar je geen groene vingers voor nodig hebt. Dat klinkt wel erg aanlokkelijk!

Een voetbalveld dat lang meegaat

Ten slotte is de lange levensduur van kunstgras voetbalvelden een interessant pluspunt. Tegenwoordig gaat kunstgras met gemak twintig jaar mee. Verwijder regelmatig bladeren en afval van het kunstgras om de levensduur zo hoog mogelijk te houden. Daarnaast wordt het aangeraden om maandelijks te vegen met een bezem en het veld elke drie maanden op te borstelen. Door opborstelen blijft het kunstgras er gelijkmatig en netjes uitzien. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.